Hammarby Prästgårds Kattpensionat

Hälsokrav

Vaccinering

Din katt måste vara vaccinerad mot kattpest och kattsnuva, och intyget skall tas med och uppvisas när katten lämnas in.

Kattpestvaccinet varar i 3 år, och kattsnuvevaccinet endast 1 år. Gå igenom detta med din veterinär så din katt har ett fullgott skydd, och nämn då att katten ska vistas på ett kattpensionat.

 

Medicin

Om din katt får någon medicin så måste originalförpackningen tas med samt tillhörande bipacksedel. Vi vill kunna läsa oss till vilka eventuella biverkningar katten kan få av sin medicin etc. Medicinering av din katt/katter kostar inget extra.

 

Djursjukvård

Vi anlitar i första hand Regiondjursjukhuset Bagarmossen och i andra hand övriga djurkliniker om någon katt blir dålig. Vi tar inget extra för vår tid om vi behöver åka in med en katt. Vi lägger ut pengar för veterinärvården som du sedan får betala till oss mot djursjukhusets kvitto, eller så går försäkringsbolaget in direkt och reglerar, och då ligger vi ute ekonomiskt med din självrisk, som ni sedan betalar till oss vid hämtningsdatumet.

Hammarby Prästgårds Kattpensionat tar inget ansvar för eventuella sjukdomar eller skador som kan drabba katten/katterna under vistelsen. Hade det funnits en försäkring för oss att teckna som innefattar sjukdom eller skador på andras katter när de är inackorderade här så hade vi tecknat den försäkringen, men det finns tyvärr inte. Ansvarsförsäkringen innefattar inte andras katter utan täcker materiella saker som katten eventuellt kan förstöra här och den försäkringen har vi inte. Du blir inte ersättningsskyldig om din katt skulle förstöra något i vårt kattpensionat.

Vi har goda kunskaper om kattens olika sjukdomar, och vi kan det grundläggande inom djurvård såsom stödmatning om katten inte vill äta, ge vätskeersättning oralt, hantera lättare förstoppning, ta temperaturen etc, och samtidigt så kommer vi att ha kontakt med en veterinär som råder oss om vi ska prova något annat eller eventuellt komma in med katten till Djursjukhuset.

Katter är väldigt känsliga mot stress, och vi har eftersträvat att ha så lugn miljö som det bara går att ha på ett kattpensionat. Det är också viktigt att katten får sova i lugn och ro på ett kattpensionat och det tycker vi att de inackorderade katterna får göra hos oss i sina lugna o trygga rum. Vid hämtningen går vi igenom tillsamans med Husse eller Matte hur vi upplevt att din katt/katter har trivits hos oss under vistelsen.

 

Kattförsäkring

Vi rekommenderar att du har din katt försäkrad, en så kallad veterinärvårdsförsäkring, men det är inget krav vi har för att din katt ska få vara hos oss.

För mera information om kattförsäkring, se Agria Djurförsäkrings hemsida.

Övriga försäkringsbolag som försäkrar katter är b la IF, Sveland och Folksam.

 

Övrigt

Hankatter över ett år ska vara kastrerade. Är din hankatt i avel så har vi ett rum med större ventilationskapacitet, och du måste i så fall uppge detta vid bokning.

Hammarby Prästgård

145 65 Norsborg

 

Telefon: 08-7782510

Mobil:   070-7782510

 

Maila gärna till oss:

info@kattpensionatet.se