Information

Hammarby Prästgårds Kattpensionat

Information

Hammarby Prästgård

145 65 Norsborg

 

Mobil: 070-7782510


Mail: info@kattpensionatet.se

Öppettider

Vi har inlämning och utlämning av katter:

Måndag till fredag 10.00 - 12.00 och 17.00 - 19.00.

Lördagar och söndagar 10.00 - 12.00 och 18.00 - 19.00.


OBS: det är inte drop-in under dessa tider, utan välj en fast tid.


(andra tider kan vara möjliga efter överenskommelse)


Du är självklart välkommen på en visning innan du bokar.

Visningar sker på söndagar efter en överenskommen tid.


OBS: Under storhelger som JULAFTON, PÅSKAFTON, MIDSOMMARAFTON och NYÅRSAFTON är kattpensionatet stängt för in/utlämning av katt/katter.


Värme/Kyl-system i kattpensionatet

Kattpensionatet har det senaste inom luftvärmepumpsystem installerat som levererar en behaglig varmluft i kattpensionatet. På sommaren har vi aircondition i kattpensionatet som gör att katterna har det behagligt även under de värsta värmeböljor.


Mat

Vi serverar Royal Canins Indoor 27 samt Exigent för kräsna katter.

Vi har olika sorters blötmat, men främst serverar vi Mjau och Bozita.

Vill ni att er katt ska få någon annan mat så får ni ta med er det till katten.


Sand

I kattlådan har vi sanden EverClean, som är finkornig och klumpbildande.

Vill ni att er katt ska ha något annat i lådan så får ni ta med er det till katten.


Innerum

I kattpensionatet har vi 9 stycken innerum.

Vi har vanliga innedörrar till rummen och hela väggar (gipsskivor).

Vi har inget galler alls i kattpensionatet, då vi fick den rekommendationen av flera olika veterinärer som vi pratade med när vi skulle starta vårat kattpensionat.

Dom tyckte att galler mellan katterna (som faktiskt är det vanligaste) skulle vara alldeles för stressande för katterna, och katter har svårt att hantera stress och kan då matvägra eller få stressmage (som tar lång tid att få bukt med) osv.

 

Vi är med katterna till och från mellan 07.30-24.00 i kattpensionatet.


Varje rum är ca 5 kvm och har fönster, hyllplan, tv som visar allt från vanlig tv till olika Kittyshows dvd, CatWheel från Cat Wheel Company, stol, toalåda med huv etc.


Höjden i 8 av våra 9 rum är ca 3 meter.

Högt upp i rummen har vi nu satt språngbroar och små katthus så att katterna kan nyttja höjden som vi har i rummen, då katter gillar att sitta högt upp ibland, särskilt i början när allt är nytt och de kan vara lite osäkra.


Katter lever ju oftast inte på kvadratmeter som vi människor utan i kubikmeter.

Ett av våra 9 rum har lite lägre takhöjd ca 2.50, kan vara bra för en katt som inte får klättra pga en gammal skada etc.


Vi har rastgårdar som är anslutna till innerummen.

Vi rekommenderar att ägaren tar med kattens filt eller bädd hemifrån, då doften hemifrån är en trygghet för katten.


Sommargårdar (8 stycken 10 kvm stora in-nätade rastgårdar med tillhörande lekstugor)

Definitionen av lekstuga:

En väl tilltagen lekstuga med snedtak, fönster och installerade hyllplan samt indragen värme.


Från mitten av maj till slutet av september är våra sommargårdar öppna.

Vi har 8 stycken sommargårdar, och varje sommargård är ca 10 kvadratmeter stor och har egna väldigt söta lekstugor med fönster och hyllplan. Dörren till lekstugan står på glänt så att katten kan välja om den vill vara ute i sin rastgård eller inne i sin lekstuga.


Kattlådan har vi inte ståendes i lekstugan, utan finns i en dynbox som står i rastgården. Mellan varje sommargård har vi terassväggar, ca 110 cm höga och detta gör att katterna har en lugn och trygg miljö separerade från varandra.


Vaccinering

Din katt måste vara vaccinerad mot kattpest och kattsnuva, och intyget skall tas med

och uppvisas när katten lämnas in.


Kattpestvaccinet varar i 3 år, och kattsnuvevaccinet endast 1 år.

Gå igenom detta med din veterinär så din katt har ett fullgott skydd, och nämn då att katten ska vistas på ett kattpensionat.


Medicin

Om din katt får någon medicin så måste originalförpackningen tas med samt tillhörande bipacksedel. Vi vill kunna läsa oss till vilka eventuella biverkningar katten kan få av sin medicin etc. Medicinering av din katt/katter kostar inget extra.


Djursjukvård

Vi anlitar i första hand Regiondjursjukhuset Bagarmossen och i andra hand övriga djurkliniker om någon katt blir dålig.

Vi tar inget extra för vår tid om vi behöver åka in med en katt.

Vi lägger ut pengar för veterinärvården som du sedan får betala till oss mot djursjukhusets kvitto, eller så går försäkringsbolaget in direkt och reglerar,

och då ligger vi ute ekonomiskt med din självrisk, som ni sedan betalar till oss vid hämtningsdatumet.


Hammarby Prästgårds Kattpensionat tar inget ansvar för eventuella sjukdomar eller skador som kan drabba katten/katterna under vistelsen. Hade det funnits en försäkring för oss att teckna som innefattar sjukdom eller skador på andras katter när de är inackorderade här så hade vi tecknat den försäkringen, men det finns tyvärr inte.


Ansvarsförsäkringen innefattar inte andras katter utan täcker materiella saker som katten eventuellt kan förstöra här och den försäkringen har vi inte.

Du blir inte ersättningsskyldig om din katt skulle förstöra något i vårt kattpensionat.

Vi har goda kunskaper om kattens olika sjukdomar, och vi kan det grundläggande inom djurvård såsom stödmatning om katten inte vill äta, ge vätskeersättning oralt, hantera lättare förstoppning, ta temperaturen etc, och samtidigt så kommer vi att ha kontakt med en veterinär som råder oss om vi ska prova något annat eller eventuellt komma in med katten till Djursjukhuset.


Katter är väldigt känsliga mot stress, och vi har eftersträvat att ha så lugn miljö som det bara går att ha på ett kattpensionat. Det är också viktigt att katten får sova i lugn och ro på ett kattpensionat och det tycker vi att de inackorderade katterna får göra hos oss i sina lugna och trygga rum. Vid hämtningen går vi igenom tillsammans med Husse eller Matte hur vi upplevt att din katt/katter har trivits hos oss under vistelsen.


Kattförsäkring

Vi rekommenderar att du har din katt försäkrad, en så kallad veterinärvårdsförsäkring, men det är inget krav vi har för att din katt ska få vara hos oss.

För mera information om kattförsäkring, se Agria Djurförsäkrings hemsida.

Övriga försäkringsbolag som försäkrar katter är b la IF, Sveland och Folksam.


Övrigt

Hankatter över ett år ska vara kastrerade. Är din hankatt i avel så har vi ett rum med större ventilationskapacitet, och du måste i så fall uppge detta vid bokning.


Övriga smådjur

Vi tar även emot smådjur i mån av plats, såsom hamster, marsvin, kanin, råtta, fågel. Dom skall ha med sig sin egen bur och sitt eget foder.